January 20, 2021
News Ticker

Parlamentari PSD Dâmbovița! Proiect de lege necesar relansării industriei auto și electrocasnice!

Parlamentarii PSD Dâmbovița, alături de colegii din ţară, au depus un proiect de lege absolut necesar relansării industriei auto și de electrocasnice.
Măsura propusă de parlamentarii PSD va fi un sprijin pentru Arctic şi sutele de oameni care lucrează atât în fabrica de la Găești, cât şi la Ulmi, dar și pentru micile afaceri conexe acestui domeniu.
În scopul revenirii cererii și pentru a sprijini producția internă, PSD solicită majorarea bugetele alocate pentru anul 2020 pentru programele naționale destinate înlocuirii autovehiculelor și echipamentelor electrice și electronice uzate, gestionate de Administrația Fondului pentru Medium, după cum urmează:
– Dublarea bugetului Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național, până la suma de 910 milioane lei.
– Majorarea la 300 de milioane de lei a bugetului Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.
– Bugetul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, se majorează la 200 milioane lei.
– Beneficiarii Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național primesc, pe lângă facilitățile existente, o primă de preferință în sumă de 1000 lei, dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producție internă.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1