November 28, 2020
News Ticker

APIA Dâmbovița! Crescătorii de albine pot solicita sprijin financiar prin Programul Național Apicol!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează ca, in conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 339 din 30 aprilie 2020, producatorii agricoli ,crescatori de albine, pot solicita sprijin financiar in cadrul Programul Naţional Apicol prin depunerea cererilor de plata pana la data de 01 august, inclusiv.

 Valoarea sprijinului financiar alocat pentru Programul Naţional Apicol pentru perioada 2020 – 2022 este de 150.628 mii lei, distribuită astfel: pentru anul 2020: 50.210 mii lei; pentru anul 2021: 50.232 mii lei; pentru anul 2022: 50.186 mii lei.

     Raportat la datele centralizate de APIA Centrul Judetean Dambovita in anii anteriori, in judetul nostru sunt aproximativ 140 de crescatori de albine care pot beneficia de sprijin in cadrul Programul Naţional Apicol.

De asemenea, in luna iulie, APIA Centrul Judetean Dambovita primeste cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură,  trimestrul II  / 2020.

Pentru lamurirea neclaritatilor in ceea ce priveste solicitarea ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, fermierii sunt rugati sa sune la APIA Centrul Judetean  Dambovita unde vor fi consiliati de functionarii responsabili cu aceasta activitate.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă  pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură si a fost calculat la valoarea de 1,5258 lei/ litru.

Beneficiarii depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate  si copiile facturilor de achizitie.

In judetul Dambovita, pot solicita rambursarea diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, achizitionata in trimestrul II al acestui an, 405 fermieri care au obtinut accord favorabil pentru finantare.

 

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1