July 3, 2020
News Ticker

ReStart România! Scrisoare deschisă adresată Guvernului României, Ministerului Sănătății și MAI

Către

Guvernul României, Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne

Domnului Ludovic Orban – Prim Ministru;

Domnului Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății,

Domnului Raed Arafat – Secretar de Stat

Îngrijorată profund de evoluția ascendentă a numărului de cazuri de COVID-19 raportate pe parcursul ultimelor zile, în numele partidului pe care îl reprezint, dar și al tuturor românilor, care au dreptul să fie protejați și informați corect și permanent, vă solicit public răspunsuri punctuale la o situație pe care o consider de o gravitate extremă. Este vorba de lipsa totală de reacție a statului român, prin reprezentanții săi care, de mai bine de două luni, evită sau ezită să dea un răspuns clar unei oferte de donație pentru 32 de aparate de recoltare a plasmei, venită din partea unei companii private care a mai donat, anterior, alte 18 asemenea aparate, pe care personal le percep ca pe un instrument mai mult decât eficient în lupta cu virusul Sars-Cov2.

Înțeleg că acceptarea unei donații nu prezintă, la nivelul partidelor pe care le reprezentați, interesul și nu are rezonanța unei licitații pe care o organizați cum doriți, ca să poată câștiga cine vă doriți, dar nu pot accepta ca, în acest fel, să li se refuze românilor o șansă în plus în lupta cu virusul. Vă solicit ferm să faceți publice răspunsurile Dvs. punctuale la următoarele două întrebări simple:

• Cine a fost numit responsabil cu acceptarea/ refuzarea acestei oferte? Aștept nume concrete, nu generalități, departamente și direcții. De asemenea aștept să specificați clar ce măsuri s-au luat sau se vor lua împotriva celor care, în mod evident, nu și-au îndeplinit sarcinile pentru care sunt plătiți de noi, de toți;
  • De ce nu a fost organizată o campanie de informare/ conștientizare cu adevărat utilă la nivel național pentru a stimula donarea de plasmă de la persoane vindecate de COVID-19 și pentru a evidenția beneficiile acestui tratament pentru cei care luptă cu boala? În condițiile în care acum, în toate mediile, de la online la radio și TV, rulează campanii plătite de Guvern, ca niște veritabile avansuri pentru campania electorală care urmează.

Precizez că nu am avut și nu am nicio legătură cu compania care s-a oferit să doneze aparatele, dar subliniez că am o legătură continuă, permanentă, cu românii și cu adevărul.

Ramona Ioana Bruynseels

Facebook Comments