May 2, 2024
News Ticker

USR Dâmbovița! Propunerile Jandarmeriei privind adunările publice, inacceptabile!

USR consideră inacceptabile propunerile cuprinse în proiectul inițiat de Jandarmeria Română cu privire la adunările publice.

Propunerile limitează semnificativ dreptul constituțional al cetățenilor români de a protesta public și constituie o palmă dată democrației românești, o dovadă că șefii Jandarmeriei nu au înțeles nimic din evenimentele de pe 10 august 2018.

USR atrage atenția că Jandarmeria Română a primit săptămâna trecută o propunere legislativă la care se lucrează în Parlament, într-un grup transpartinic și alături de organizațiile nonguvernamentale specializate în libertatea de exprimare și drepturile omului, dar a preferat să ignore complet această propunere și să avanseze alte modificări care lasă loc interpretărilor și abuzurilor.

USR îi cere ministrului de Interne, Marcel Vela, să precizeze public dacă susține aceste propuneri ale Jandarmeriei și face un apel către șefii Jandarmeriei să revină la masa dezbaterii pe baza propunerii legislative la care se lucrează în Parlament alături de ONG-uri.

Parlamentarii USR vor vota împotriva oricărui proiect care nu are și contribuția societății civile.

Sursa- USR Dâmbovița

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1