Liderul PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan! Prețurile la medicamente și materiale sanitare trebuie plafonate urgent!


Preţurile la medicamente, dezinfectanţi şi echipamente de protecţie, precum măşti, mănuşi, salopete vor fi plafonate pe perioada stării de urgenţă şi cel mult 90 de zile de la încetarea acesteia, potrivit unui proiect de lege adoptat de senatori.
Propunerea legislativă aparţine PSD şi prevede că la costul de producţie poate fi adăugat un adaos de cel mult 10% din preţul de vânzare al producătorului.
Se propune, deasemenea, sancţionarea de către Consiliului Concurenţei a nerespectării acestor masuri cu amendă începând de la cinci milioane de lei.

Se dorește plafonarea preţului la medicamente, dezinfectanţi, inclusiv alcool concentrat pentru mâini şi spaţii, salopetele de protecţie şi altă îmbrăcăminte şi încălţăminte de protecţie, ochelari şi viziere, mănuşi de siguranţă, huse pentru încălţăminte, măşti chirurgicale, FFP2, FFP3, respiratoare/ventilatoare de transport, medicamentele şi produsele medicale, lenjeria de pat şi alte tipuri de lenjerie de utilitate pentru sistemul sanitar.
În proiectul de lege este menţionat faptul că Ministerul Economiei va putea limita vânzarea produselor în afara României, în cazul lipsei de materiale pe piaţa internă.
Deputaţii vor avea, însă, decizia finală, urmând ca apoi legea să fie transmisă la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Deputat Corneliu Ștefan – președinte PSD Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1