March 29, 2024
News Ticker

Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre! Acest virus dispune de un marketing de senzație!

Un val de informaţii ce ţine de răspândirea Coronavirus se propagă pe toate mediile de comunicare din România. Astăzi avem şi primul caz oficial confirmat, transportat la Institutul Matei Balş, din Bucureşti. Se estimează pierderi finaciare globale de peste 40 de miliarde de euro, cu impact mai important asupra ţărilor cu focare active. Pieţele globale de acţiuni sunt în scădere moderată. Economia românească şi globală este privită ca “pacientul zero”, cu şanse minime de supravieţuire. Totuşi, nu este deloc aşa! Economia are o rezilienţă deosebită la aceste evenimente, care pot reprezenta oportunităţi majore după ce lucrurile se vor calma.

Acest virus dispune de un marketing de senzaţie, ce are la bază un ingredient care funcţionează fără excepţie: “FRICA”. Rata de mortalitate este aproape de zero pentru tineri şi undeva la 2.4% pentru populaţia generală. Gripa autohtonă are o rata de mortalitate mai mare pentru populaţia generală şi avem un număr semnificativ de decese doar anul acesta. Dar gripa nu are marketing, nu are o denumire generică atrăgătoare pentru TV (Coronavirus), nu are elementul “frică”, ci este mai degrabă plictisitoare.

În economie există un element de inter-conexiune denumit relaţia inter-pieţe. Deşi pare deosebit faptul că turismul este afectat grav şi se pierd miliarde în acelaşi timp industria farma câştigă înzecit. Banii nu se pierd, ci se transferă inter-pieţe. Industria alimentară cunoaşte o creştere fantastică, cu vânzări peste black-Friday şi perioada sărbătorilor, dar industria de tehnologie (de la TV la Iphone) va fi serios zdruncinată.

Recomand să se ia măsurile necesare de igienă, recomand să ne ferim de investiţii majore pentru o perioadă, dar nu recomand să ne gândim mai mult decât este necesar la ceva ce în mod statistic va avea un efect trecător!

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1