February 24, 2020
News Ticker

Primăria Municipiului Moreni! Gestionarea problemei câinilor comunitari

Primăria municipiului Moreni anunţă că au fost finalizate toate procedurile legale pentru autorizarea şi funcţionarea adăpostului public de câini. În acest sens, au fost aduse modificări la adăpostul de câini astfel încât să se încadreze în normele prevăzute de legislaţie, au fost angajaţi cu contract medic şi asistent veterinar, a fost achiziţionată maşină pentru transportul câinilor, a fost specializat personalul care va strânge câinii şi au fost achiziţionate toate echipamentele necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii.
În perioada următoare, vor avea loc acţiuni punctuale de strângere a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Moreni şi campanii publice pentru încurajarea adopţiei exemplarelor aflate în adăpostul public. Toate acţiunile care vor fi întreprinse se vor baza pe respectarea legislaţiei în domeniu şi vor avea ca scop reducerea numărului de câini aflaţi liber pe domeniul public în vederea eficientizării gestionării problemei câinilor comunitari din localitate.
Ţinând cont de aceste aspecte, facem un apel la cetăţenii municipiului Moreni pentru sprijinirea acţiunilor administraţiei publice locale de strângere a câinilor comunitari şi pentru a preîntâmpina abandonul acestor animale.
De asemenea, municipalitatea morenară este deschisă pentru orice colaborare cu organizaţiile non-guvernamentale astfel încât în localitatea noastră să nu mai existe câini abandonaţi pe domeniul public.

Sursa-Primăria Municipiului Moreni

 

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.