September 19, 2020
News Ticker

Exclusiv! Nereguli grave la AJOFM Dâmbovița! Directoarea Constanta Anghel, acuzată

Crunte ilegalități la AJOFM Dâmbovița ! Directoarea instituției, Constanța Anghel, este acuzată de grave nereguli, pe fondul nerespectării legislației în vigoare în domeniul achizițiilor publice. La începutul lunii noiembrie 2019, în sediul AJOFM Dâmbovița au fost demarate lucrări de reparații fară respectarea procedurilor de achiziție, în valoare de aproape 330 de milioane lei vechi (lucrări umflate, evident, vasele WC și rezervoarele nefiind înlocuite !)

Cu alte cuvinte, începem lucrările, dar întocmim documentele la final ! Urmarea ?! Presiuni și amenințări la adresa unor salariați din partea directoarei Constanța Anghel, cea care, de altfel, a și negociat verbal afacerea cu o firmă privată de casă.

Reparațiile “curente” au fost efectuate la grupurile sanitare și la arhiva, prin dispoziția verbală a directoarei Constanța Anghel, fără a fi realizată achiziția lucrărilor și fără semnarea vreunui contract cu executantul.

Cum arată documentele întocmite la final ?! Fară devizul estimativ privind valoarea lucrărilor, referatul de necesitate, nota de fundamentare și nota justificativă se referă la un “contract de servicii reparații curente” și lipsește documentul prin care ofertantul este declarat câștigător și invitat semneze contractul de achiziție lucrări.

Instituția Prefectului Dâmbovița a fost deja sesizată în acest caz, în prealabil, 2 funcționari publici ai Prefecturii au analizat situația la sediul AJOFM Dâmbovița, urmând ca, în câteva zile, descindă în biroul directoarei Constanța Anghel și Corpul de Control al Prefecturii, dar și al ANOFM.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1