December 10, 2023
News Ticker

Delegație a Universității Valahia Târgoviște, vizită la Universitatea din Havana – Cuba

O delegație a Universității „Valahia” a efectuat, săptămâna trecută, o vizită la Universitatea din Havana. Invitația de a vizita universitatea cubaneză a fost adresată de rectorul acesteia, doamna Miriam Nicado Garcia, primul rector femeie al universității.

Doamna Garcia a mulțumit delegației târgoviștene pentru vizită și și-a exprimat speranța că va exista o colaborare fructuoasă între cele două instițuții. Rectorul Universității „Valahia”, Călin Dinu Oros a afirmat  că este onorat de invitația primită și a expus câteva domenii prioritare pentru colaborările ulterioare. Este vorba despre mobilitățile Erasmus +, prin care studenții și profesorii celor două universităti pot efectua stagii de studiu și documentare, colaborări  în sferele  de interes comun și în domeniul cercetării. Prorectorul responsabil cu cercetarea științifică, Gabriela Teodorescu a prezentat principalele arii de cercetare ale Universității „Valahia” și activitatea Institului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară.

La finalul întâlnirii cele cei doi rectori au semnat un protocol de colaborare.

Universitatea din Havana este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din America Centrală și are aproximativ 30.000 de studenți.

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1