April 7, 2020
News Ticker

Primarul Daniel Cristian Stan, scrisoare către târgovișteni! O susțin pe Viorica Dăncilă!

Prieteni târgovișteni,

Vă scriu într-un moment în care cred că relația mea personală cu dumneavoastră poate ajuta. Am fost tot timpul corecți unii față de ceilalți, am avut încredere unii în alții și lucrurile astea ne-au oferit o șansă pentru municipiu. Am crescut împreună în acești 4 ani de zile și asta vi se datorează în mare, mare măsură. Vă mulțumesc din suflet!

Ce s-a întâmplat în acești ani a fost incredibil și puțini credeau că putem să păstrăm acest ritm de muncă în fiecare zi, în fiecare lună. Municipiul Târgoviște s-a transformat în toate privințele, a devenit mai luminos, mai ofertant din punct de vedere al confortului urban, mai atrăgător. Și, cel mai important, zone care păreau abandonate total (unele chiar în cartiere cu pretenții) au fost readuse la viață și date în folosință prin reabilitări urbane complete.

Nu sunt vorbe pe hârtie și știți bine asta pentru că mă vedeți și sunteți lângă mine în orice parte a orașului unde avem investiții, mă vedeți pe șantier, mă vedeți lângă buldozere și lucrători. Am învățat că munca e în teren, nu la birou și așa vreau să-mi duc mandatul.

Dragii mei, mai știu că, la nivel personal, mulți dintre voi acordați credit OMULUI, și nu partidului. Sunt analize și sondaje care mi-au confirmat că mă bucur de încrederea majorității târgoviștenilor. Vă spun din suflet, încă o dată: MULȚUMESC! Mă obligă enorm această susținere și, de fiecare dată când închid o zi de lucru, mă gândesc dacă am lăsat ceva bun în urma ei. Se pare că da.

Mai știu, însă, că nimic nu se face de unul singur.

Eu sunt, cu bunele și cu slăbiciunile mele, reprezentant al Partidului Social Democrat. Așa am candidat, așa m-ați ales, așa am făcut treabă în acești 4 ani. Nu vreau să fiu ipocrit și nici fățarnic. Nu sunt un agresiv partizan, nu m-ați văzut sufocându-vă cu sigla propriului partid pe unde am mers. DAR cred că e nedrept ca Partidul Social Democrat sau candidații săi, cu prejudecată, să fie catalogați altfel decât sunt: cu bunele și cu slăbiciunile lor.

Dacă apreciați munca mea de primar în acești 4 ani, știți că ea a fost posibilă și pentru că am avut lângă mine o echipă din același partid. Dacă am putut împinge lucrurile înainte în acest oraș, e și pentru că am avut lângă mine oameni din același partid, care nu mi-au pus piedici. Dacă avem azi 20 de șantiere deschise (urmează alte 20), înseamnă că am avut sprijin din același partid. Și pot continua, dar înțelegeți ideea. Demonizarea partidului e nedreaptă dacă se face de-a valma, fără să ținem cont și de oamenii locului.

Am făcut această paranteză pentru a vă spune, fără nicio reținere, că o susțin pe Viorica Dăncilă în turul II al alegerilor prezidențiale. Opțiunea mea e firească, raportată la ce v-am spus mai devreme, dar și la ce avem pe buletin, în această finală. M-au dezamăgit (și m-au ambiționat) enorm atacurile urâte la adresa candidatului PSD. Prin comparație, dl Iohannis a reușit performanța unică de nu ne spune nimic despre primul său mandat, dacă a făcut ceva bun sau rău. Tot dl Iohannis, curajos, a reușit performanța unică de a fugi de o minimă dezbatere electorală înaintea finalei prezidențiale. Cred că e premieră mondială ca o țară civilizată să treacă prin acest episod de „muțenie”.

În fine, fiecare cu strategiile lui; probabil, unii l-au învățat pe dl Iohannis că e mai inteligent să tacă, de teama unor gafe. Și omul tace curajos.

Eu nu pot să-i iert acest gest de dispreț și voi vota în consecință. Prefer decența în fața aroganței, prefer sinceritatea în fața lașității.

Opțiunile voastre, prieteni, sunt libere. Dar v-aș ruga să vă gândiți și la ce am spus mai înainte. Nimic nu se face de unul singur, nici acasă, nici la serviciu, nici la Primărie. E nevoie de oameni din aceeași echipă ca echipa să facă treabă. Să cântăriți bine și drept mesajul meu și să vă bazați în continuare pe buna mea credință!

Vă respect enorm pe toți!

Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște

Facebook Comments

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.