July 5, 2020
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Conferințele Pastoral – Misionare din Semestrul 2, la final

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial a prezidat Conferința Pastoral-Misionară din cel de al doilea semestru al anului 2019, cu tema Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu si Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română, pentru preoții din Protoieria Pucioasa.

În deschiderea evenimentului, desfășurat în sala de ședințe a protoieriei, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța pastoral-misionară și teologico-istorică a vrednicilor de pomenire patriarhi ai Bisericii noastre: Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, evocând aspecte semnificative din slujirea lor eclezială.

A fost prezentat documentarul dedicat celor doi patriarhi, realizat de către Trinitas TV, și au fost prezentate materiale bine documentate referitoare la tematica întâlnirii de către: Pr. Lect. univ. dr. Alexandru Arion, de la Parohia Dărămănești I, Protoieria Târgoviște Sud, Pr. dr. Mihai Iulian Stan, de la Parohia Șerbănești, Protoieria Pucioasa, și Pr. prof. Marian Dobrescu, Parohia Pucioasa II.

Cu acest prilej, au avut loc discuții legate de tema întrunirii, de problematica misionară parohială actuală și au fost transmise îndrumări din partea Centrului Eparhial cu privire la câteva chestiuni administrative curente.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1