February 25, 2021
News Ticker

Penitenciarul Mărgineni! Ziua Internațională a Educației în Penitenciare

În conformitate cu Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2015-2019, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 389/2015, Penitenciarul Mărgineni desfășoară mai multe activități de prevenire a criminalității și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor custodiate.

Astfel, în data de 14.10.2019, în cadrul calendarului activităților desfășurate cu ocazia Zilei Internaționale a Educației în Penitenciare, s-a desfășurat la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova (DGASPC Prahova), o acțiune educativă, inițiată de Penitenciarul Mărgineni.

În cadrul acestei activități demersurile de reintegrare socială realizate în cadrul penitenciarului sunt continuate și consolidate în afara zidurilor locului de detenție. Demersul s-a desfășurat sub forma unei dezbateri publice și a vizat valorificarea experienței de viață a deținuților precum și conștientizarea efectelor negative pe care încarcerarea le are asupra individului uman, necesitatea respectării regulilor și a legilor comunității în care trăiesc și importanța integrării în societate a persoanelor private de libertate.

La acțiunea sus-menționată au participat copii și tineri beneficiari de măsură de protecție specială, persoane private de libertate, precum și specialiști din cadrul Penitenciarului Mărgineni și DGASPC Prahova, dezbaterea fiind axată asupra fenomenului de delincvență juvenilă și a consecințelor acestuia asupra individului.

Această acțiune a avut ca scop prevenirea comportamentelor deviante în rândul copiilor și tinerilor din cadrul sistemului de protecție specială, consolidarea capacităților prospective ale acestora, având în vedere că sunt într-o fază de dezvoltare dar și facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.

Persoană de contact: subinspector de poliție penitenciară Cosmina BURNEI, purtător de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, telefon: 0245/660210, email: cosmina.burnei@anp.gov.ro

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1