February 25, 2020
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Start al Conferințelor Administrative cu Preoții din Parohie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon au început conferințele administrative cu preoții din Eparhia noastră.
Tema dezbătută este de mare actualitate – “Tinerii în parohie și în școală. Colaborare, misiune și perspective.
Astfel, ne-am împărtășit reciproc experiențele pe care le-am avut în relația duhovnicească cu tinerii și am încercat să găsim soluții la problemele cu care aceștia se confruntă, cum ar fi: drogurile, prostituția, violența, depresia, lipsa de dialog, dependența de internet, exodul lor sau al părinților, suicidul etc.
De asemenea, am discutat despre colaborarea dintre preot și profesorul de religie, care trebuie să aibă un impact concret în sufletele tinerilor, de la proiecte catehetice parohie-școală, până la excursii-pelerinaje și daruri sau activități periodice comune.
Biserica îi cheamă pe tineri sa acorde o atenție deosebită înnoirii vieții spirituale, să apere inocența, sa cultive sinceritatea, creativitatea, curajul, iubirea, adevărul și toate valorile acestei vârste binecuvântate de Dumnezeu, pentru binele societății.
De aceea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a venit în sprijinul acestui deziderat prin impulsionarea înființării de comitete parohiale de tineret, prin tipărirea de broșuri misionare destinate tinerilor, înființarea fondului pentru sprijinirea orei de religie, organizarea pelerinajului tinerilor care adună peste 3000 de copii de diferite vârste etc.

Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.