January 22, 2020
News Ticker

Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște

În prezența elevilor, a părinților și a profesorilor lor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a deschis Noul An Școlar, la Seminarul Teologic “Sf. Ioan Gură de Aur”, din Târgoviște.
După săvârșirea slujbei de binecuvântare și alocuțiunile directorului școlii și a domnului Primar Cristian Stan, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre necesitatea aprofundării cunoașterii și a științei, a spiritualității și a culturii, pentru dezvoltarea integrală a ființei umane, astfel încât, prin valorile dobândite în școală, prin adâncirea laturii sufletești și crearea de caractere autentice și frumoase, elevii acestei școli să poată deveni misionarii de mâine ai Evangheliei lui Hristos. Înaltul Ierarh a îndemnat la rigoare și la exigență educațională, la jertfelnicie și la creșterea competenței profesionale. Mitropolitul Nifon a subliniat importanța fundamentelor creștine ale civilizației noastre europene, clădite pe baza principiilor evanghelice și a aprofundării cunoașterii și a educației în lumina lor, ca repere morale și religioase absolut necesare vieții noastre de astăzi.
La eveniment, au luat parte senatori şi deputaţi din Dâmboviţa, Primarul Municipiului Târgovişte, Prefectul Judeţului şi alte oficialităţi locale, Părintele Vicar Eparhial, precum și Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.