February 25, 2021
News Ticker

StartDans! Proiect cultural, la Târgoviște! Află calendarul evenimentelor

In perioada 19-24 august se desfasoara la Targoviste proiectul cultural “StartDans”. Acesta propune trei evenimente: interventii performative in spatiul public, cursuri de dans contemporan si un spectacol real time composition.

ACCESUL LA TOATE EVENIMENTELE PROIECTULUI ESTE GRATUIT. Sunt asteptati toti cei care sunt curiosi sa experimenteze dansul contemporan ca spectatori si/sau participanti.

StartDans urmareste sa contribuie la cresterea vizibilitatii dansului contemporan si formarea de public nou in randul comunitatilor din orasele in care se desfasoara proiectul si vizeaza, de asemenea, construirea unui dialog cultural-artistic intre Bucuresti si orasele-resedinta de judet din vecinatatea acestuia (Giurgiu,Slobozia, Buftea,Targoviste) prin intermediul dansului contemporan- ca liant cultural nou cu capacitatea de a activa comunitatile urbane mici.

Timp de o saptamana, o echipa  alcatuita din noua artisti din diferite domenii  (dans, actorie, muzica, multimedia) vor explora orasul Targoviste si vor sustine activitati artistice si educative (prin intermediul dansului contemporan) pentru comunitate.

CALENDARUL EVENIMENTELOR “StartDans”:

  • 19, 20,21,22 august- interventii in spatiul public in intervalul orar 17.00-20.00 in locatiile: Parcul Mitropoliei, Parcul Chindia, Curtea Teatrului Tony Bulandra, Centrul de Natatie, Platoul Prefecturii, Amfiteatrul Raiffeisen, exteriorul frontal al Salii Polivalente si parcarea hipermarketului Kaufland. Aceste interventii urmaresc facilitarea intalnirii locuitorilor orasului Targoviste cu dansul contemporan si vor constitui material pentru dezvoltarea spectacolului de dans.
  • 23 august- spectacolul real time composition (de improvizatie) “Tgv Contemporan” – gazduit de Complexul Muzeal Curtea Domneasca (Ruinele Palatului Domnesc), la ora 19.30. Acesta urmareste conturarea unui portret al orasului prin explorarea surselor de inspiratie preluate din realitatea sociala si cotidiana a oraselor alese si se construieste ulterior sub privirile spectatorilor.
  • 24 august– atelierele de dans contemporan – gazduite in foaierul din Casa Tineretului (Fundatia Judeteana pentru Tineret Dambovita). Atelierele vor fi impartite pe trei categorii de varsta, fiind invitati sa participe copiii (9-13ani), adolescentii (14-18ani) si adultii (19+ani), indiferent de pregatirea fizica, experienta de miscare, apartenenta etnica, etc Durata acestora va fi de o ora si jumatate. Numarul maxim de locuri este de 30 de persoane iar inscrierea se face la adresa de email : startdans@yahoo.com.

Program Ateliere:

  • copii (9-13ani): ora 10.00-11.30
  • adolescenti (14-18ani): ora 12.00-13.30
  • adulti (19+ani): ora 14.00-15.30

Proiectul se desfasoara in 4 orase (Targoviste, Slobozia, Buftea, Giurgiu)

StartDans” este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

 

Parteneri media: Ziarul Incomod, 24breaking news, Dambovita la Zi, Radio Minisat, Radio Puls FM, Cronica de Gaesti, Targoviste Live, Oficial Media, Ripostapenet, Valahia Media

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1