July 11, 2020
News Ticker

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița! Află rezultatele la Examenele de Bacalaureat

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița anunță  rezultatele obținute la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat, începută luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), care a fost urmată de proba de evaluare a competențelor digitale (proba D) și de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), a continuat cu probele scrise (între 1 și 4 iulie) și s-a încheiat pe 13 iulie, cu afișarea rezultatelor finale, în condiții de legalitate și de normalitate, fără a se înregistra vreo situație de eliminare a candidaților.

La nivelul județului, procentul de promovare după etapa de contestații este 60,92, iar rata națională finală de promovare înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoția 2018-2019 și au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2019 este de 75,5% (așa cum reiese dintr-un comunicat de presă remis de M.E.N.). Din totalul elevilor înscriși, s-a înregistrat o medie de 10, 418 au promovat cu medii între 9 și 9,99, 514 cu medii între 8 și 8,99, 425 între 7 și 7,99, 475 între 6 și 6,69, iar 220 au fost respinși pentru neîndeplinirea mediei minime. La nivelul unităților, se remarcă pe primele locuri cele trei colegii naționale din Târgoviște, iar pe ultimul, cu promovare 0%, liceul din Voinești.

Pentru absolvenții care doresc să participe în următoarea sesiune a examenului, în perioada 15-19 iulie 2019 are loc înscrierea, iar pe 26 iulie se pot înscrie candidații care au promovat examenele de corigență. Această sesiune începe prin susținerea probelor scrise (21 august- proba Ea), proba scrisă de Limba și literatura română, 23 august- proba Ec), proba obligatorie a profilului, 26 august- proba Ed), proba scrisă, la alegere, a profilului și specializării) și se continuă, între 27 august și 3 septembrie, cu evaluarea competențelor, apoi cu afișarea rezultatelor înainte de contestații (3 septembrie) și a celor finale, pe 7   septembrie 2019.

Le urăm tuturor absolvenților care mai au de susținut examene în această vară mult succes și o vacanță plăcută!

Inspector Școlar General,

Prof.   Luminița Preda

Inspector şcolar pentru limba și literatura română,

Prof. Tatiana Ghiță

Consilier juridic,

Jr.Tudor Emanuel Dumitrescu

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1