February 25, 2020
News Ticker

Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei: “Credința – măsura umanității noastre!”

Credința este darul lui Dumnezeu pentru om dar și ceea ce omul are mai de preț în adâncul său. Datorită ei omul este conștient de rostul vieții sale iar în afara ei devine inuman.
Credința este cea care a clădit marile opere culturale ale lumii, cea care a modelat frumusețea sufletului uman, cea care a creat știința și educația.
Credința este nu doar trecutul ci și prezentul și viitorul nostru. În afara ei, lumea se apropie de haos, întuneric și disperare.
Unul din exemplele cele mai frumoase de credință este cel al sutașului (sau centurionului roman) din Capernaum. Acesta avea un slujitor bolnav și vine la Iisus să implore vindecarea slugii sale cu o așa credință ce naște admirația Domnului!
Este o lecție de viață ce ne arată că suntem într-adevăr cât iubim și mai ales ceea ce credem!
În viață, nu avem oameni importanți și indiferenți, ci tot ceea ce ne ajută, tot ceea ce aparține perspectivei vieții noastre este important!
Sluga centurionului roman și grija cu care acela o înconjoară ne arată că iubirea față de aproapele este o necesitate de viață și de moarte, este o expresia umanității noastre dumnezeiești. Dacă am pune pe primul loc credința în societatea noastră, aceasta s-ar schimba substanțial în bine.
Credința ne oferă stabilitate, pace, reconciliere, prietenie, bunătate, blândețe și nenumărate motive de a merge cu hotărâre și vigoare mai departe, împreună, cu bucurie!
Prin credință, putem transforma, în bine, din temelii lumea, redându-i strălucirea și gloria de odinioară, făcând istoria dintre paranteze să redevină istoria mare-magna magistra vitae!

Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.