October 19, 2019
News Ticker

Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România, vizită la Universitatea Valahia Târgoviște

Universitatea „Valahia” din Târgoviște a avut onoarea de a primi vizita Excelenței Sale, domnul Dang Tran Phong, Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România.

Domnul ambasador a fost întâmpinat de rectorul universității, conf. univ. dr. Călin Dinu Oros, alături de președintele Senatului universitar, prof. univ. dr. Constantin Pehoiu, prorectorii universității și membrii Consiliului de Administrație.

Rectorul universității a declarat că este onorat de prezența Excelenței Sale în prima sa vizită la Universitatea „Valahia”. În cadrul întâlnirii au avut loc conversații referitoare la viitoare colaborări între universitatea târgovișteană și universități din Republica Socialistă Vietnam.

Discuțiile au fost urmate de prezentarea procesului educațional și de formare a sudenților de către prorectorul pentru învățământ și asigurarea calității, conf. univ. dr. Laura Gorghiu.

Prorectorul responsabil cu probleme sociale și studențești, conf. univ. dr. Ioan Corneliu Sălișteanu, a vorbit despre activitatea din domeniul cercetării și inovării, despre buna colaborare cu administrația locală și județeană, dar și despre colaborări cu firme de renume: Arctic, Renault, Schneider, IBM, Claunic, Sistem Euroteh.

Conf. univ. dr. Cristina Ștefan, prorectorului responsabil cu dezvoltarea instituțională și relații internaționale, a discutat despre acordurile Erasmus și despre cooperările Universității „Valahia” cu universități din afara țării.

Excelența Sa, domnul Dang Tran Phong a exprimat disponibilitatea Vietnamului de a extinde cooperarea cu Universitatea „Valahia”, considerând că este o universitate tânără, cu mai multă energie.

Agenda întâlnirii a inclus și vizitarea Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia”.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.