December 3, 2022
News Ticker

Asociația Ecologică Floare de Colț! Elevii Școlii Nr.5 Coresi Târgoviște, în Tabăra Montană la Bușteni

Un numeros grup format din 54 de elevi ai Școlii Coresi din Târgoviște, grup coordonat de doamnele profesoare Adriana Bărăscu şi Oana Vișenică a petrecut patru zile speciale, la poalele Bucegilor, de data aceasta în zona abruptului prahovean al acestui masiv montan, leagănul turismului românesc.

În perioada 24 – 27 iunie 2019, ei au beneficiat de excelente servicii de cazare și masă la C.P.P.I. Bușteni și au participat la multiple activități cu specific montan, și nu numai.

Prima zi a fost dedicată unei drumeții cu peripeţii, la Cascada Urlătoarea și unei simbolice acțiuni de ecologizare a potecii ce leagă cascada de sediul telecabinei Bușteni.

În condițiile în care aproape toată noaptea a plouat, în dimineața zilei de marți au fost organizate cursuri teoretice de prezentare echipament montan și alpin, orientare sportivă și turistică, în limba engleză. După amiaza a fost dedicată unei inedite ture la Parcul de aventură Kalinderu, prilej de a participa la acțiuni pline de adrenalină la Roller Coaster, Tubing sau tiroliană.

După consultarea prognozei meteo, ziua de miercuri a fost dedicată urcării (cu telecabina) pe Platoul Bucegilor și vizitarea monumentelor naturale (Babele, Sfinxul) sau a celor cu o deosebită însemnătate istorică (Monumentul Eroilor din Șaua Caraimanului).

O tură plină de legende și adevăruri istorice, povestite în pauzele din timpul frumoasei drumeții.

Soarele ne-a răsfăţat toată ziua, iar seara a fost dedicată unui mini-program cultural, organizat de monitorii asociației noastre cu elevii tuturor grupelor. Ultima zi a fost dedicată unui concurs de orientare sportivă (cu busola) și festivității de premiere.

La final, tinerii montaniarzi (unii aflați la a patra sau a cincea tabără cu noi) s-au despărțit cu tristețe de zona colindată, propunând noi aventuri pe cărările Bucegilor. Iar Asociația Ecologică Floare de Colț le va oferi noi tabere şi noi surprize. În cei 10 ani de activitate, în programul “Natura ne învaţă primii paşi în viaţă” au fost organizate 85 de etape montane, iar beneficiari au fost 4220 de persoane, majoritatea copii şi tineri.

Vă aşteptăm cu drag, alături de noi, pe cărările munţilor!

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1