După muncă și răsplată! Consiliul Județean Dâmbovița, premii pentru elevii olimpici din județ


Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a participat, alături de vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, la ”Gala Excelenței în Învățământul Dâmbovițean”.

Evenimentul a fost organizat la Sala Sporturilor din Municipiul Târgoviște, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Dâmbovița și a avut ca scop recunoașterea elevilor și profesorilor cu rezultate deosebite, la concursurile și olimpiadele județene din anul școlar 2018-2019.

În cadrul evenimentului au fost premiați 534 de elevi și 306 profesori dâmbovițeni, valoarea premiilor acordate de Consiliul Județean Dâmbovița fiind de 153.740 lei.

Alături de inspectorul școlar general, Luminița Preda și inspectorul școlar general adjunct, Cristina Stroe, la eveniment au mai participat deputatul Corneliu Ștefan, dar și numeroși părinți și bunici, care au dorit să fie alături de copiii premiați de Consiliul Județean Dâmbovița.

Acțiunea a debutat cu un scurt moment artistic susținut de Corul Up60 Street și fanfara Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, precum și de formația „Candy Dance” din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Târgoviște.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a înmânat alături de cei doi  vicepreședinți, premiile participanților la „Gala Excelenței în Învățământul Dâmbovițean” și a transmis următorul mesaj: „Ne revedem, cu drag, la finalul unui alt an școlar pe care l-ați finalizat cu rezultate foarte bune. Mă uit la dumneavoastră și îmi dau seamă că am în față tineri ambițioși, muncitori și serioși care sunt pregătiți să lupte cu provocările viitoare. Și, din ce observ în sală, nu sunteți deloc puțini, aproape 1000, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranță.

            Munca dumneavoastră, din anul care tocmai s-a încheiat, este abia începutul pentru îndeplinirea visurilor pe care, sunt convins, că deja le aveți. Și vreau să vă spun un lucru pe care, sper, să nu-l uitați peste câțiva ani. De cele mai multe ori, eforturile unui om sunt cândva răsplătite. Uneori răsplata vine mai devreme, alteori vine mai târziu, dar, la un moment dat, strădania și perseverența își primesc recompensa. Pentru dumneavoastră, o mică parte din această răsplată a venit astăzi.

            Vă spun sincer că eu, personal, mi-am dorit foarte mult ca această gală să aibă loc. O să vă spun și de ce. Nu știu dacă vă amintiți, poate profesorii dumneavoastră o fac, dar, acum doi ani, în Amfiteatrul de la Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” am stat în fața unor tineri ca și dumneavoastră, poate că o parte sunt prezenți și astăzi, în sală, și am premiat, ca și acum, excelența în educație. Nu am crezut, dar am fost extrem de emoționat. Am fost emoționat să văd bucurie pe fața unor copii către care cineva și-a îndreptat atenția și le-a oferit respect și încredere atunci când le-a recunoscut valoarea muncii depuse. Sunt lucruri normale, dar care, din păcate, în ziua de astăzi au ajuns să fie tot mai rar întâlnite.

            Ar mai fi multe de spus, însă timpul este limitat și mai precizez doar atât. Cred că, indiferent de vârstă, munca trebuie răsplătită, performanța trebuie încurajată, iar educația nu trebuie nicicând neglijată. Și, nu în ultimul rând, cred că fiecare om are nevoie să fie sprijinit să creadă în puterea lui.

            Altfel, spus, gala de astăzi este mai mult decât o festivitate. Este o formă de respect și recunoștință față de dumneavoastră, toți cei prezenți în sală.

            Nu în ultimul rând, stimați profesori, vreau să vă mulțumesc pentru întreaga dumneavoastră activitate și pentru tot ceea ce ați făcut pentru ca acești elevi să-și întreacă limitele. Știm cu toții că fără dumneavoastră nimic nu ar fi fost posibil și pentru toată dăruirea și răbdarea de care dați dovadă, vă asigur de întreaga mea stimă.

            Felicit toți părinții pentru că au crescut oameni buni și vă doresc tuturor multe reușite în viitor. În numele Consiliului Județean Dâmbovița, vă mulțumesc!”

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1