November 18, 2019
News Ticker

Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei: “De înnoire și transformare avem atâta nevoie și noi astăzi!”

Cincizecimea este ziua de naștere a Bisericii din punct de vedere văzut, căci, urmare a predicii Sf. Ap. Petru, cu acest prilej s-au botezat primii 3.000 de oameni.

Întemeiată de Hristos pe Cruce în mod nevăzut, Biserica devine acum o realitate văzută. Coborârea Duhului Sfânt ne arată faptul că, după Înălțarea la cer a Domnului, El este Cel ce ni-L face pururi pe Hristos prezent în viețile noastre și în lumea noastră.

Din perspectiva actualității, fiecare din noi, prin cuvinte și fapte, putem fi misionari ai epocii noastre, propovăduind iubirea milostivă a lui Dumnezeu. La fel cum apostolii au vorbit în limbile neamurilor și noi astăzi putem vorbi în chipurile iubirii, ale generozității și ale bbunăvoinței. Dacă darul vorbirii în limbi a fost dat exclusiv apostolilor, darul iubirii și al bucuriei propovăduirii Evangheliei ne este dat tuturor. Cincizecimea ne vorbește despre faptul că Dumnezeu nu părăsește niciodată lumea noastră, creația Sa și pe niciunul dintre noi, absolut niciodată.

El este întotdeauna prezent, este alături de noi și ne invită la înnoire permanentă.

De înnoire și transformare avem atâta nevoie și noi astăzi, mai ales în plan moral.

Pentru aceasta, avem nevoie urgentă de alungarea logicii urii, a răutății și a învrăjbirii! Avem nevoie de revenirea la valorile creștine, la trăirea lor, la promovarea lor. Avem nevoie să propovăduim și să trăim împărtășindu-ne din iertare, din iubire și solidaritate.

Avem nevoie de o aprofundare morală fundamentală, iar ea se poate face pe baza valorilor credinței noastre străbune.

Să avem încredere în Dumnezeu, care prin Duhul Sfânt înnoiește toate, transformă totul, schimbă orice și dă profunzime vieții noastre!

Înnoire, viață, moralitate, iertare, credință!

Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.