September 18, 2019
News Ticker

Societatea întemeiată pe cunoaștere! Conferință Internațională la Universitatea Valahia Târgoviște

În perioada 7 – 8 iunie 2019, a avut loc a XV-a ediție a Conferinței Internaționale „Societatea întemeiată pe cunoaştere. Norme, valori şi repere contemporane”, organizată de Facultatea de Drept și Stiințe Administrative din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe Economice și Drept – Universitatea din Piteşti, Facultatea de Drept şi Științe Sociale – Universitatea Castilla-La Mancha (Ciudad Real, Spania), Universitatea Națională de Educație la Distanță (Madrid, Spania), Societatea Română de Drept European, Camera Notarilor Publici Ploiești, Primăria Municipiului Târgoviște, Tribunalul Dâmbovița și Societatea Antreprenorială Studențească  Valahia Târgoviște.

Conferința a debutat vineri, 7 iunie, în Amfiteatrul Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară (ICSTM) al Universității „Valahia”  și a reunit în acest an peste 90 de participanți – profesori, cercetători și doctoranzi din țară și din străinătate, precum și practicieni în domeniul dreptului și al științelor administrative.

La deschidere au susținut alocuțiuni: prof. univ. dr. Constantin Pehoiu – președintele Senatului Universității „Valahia”, conf. univ. dr. Constanța Mătușescu – decanul Facultății de Drept și Științe Administrative (FDSA), prof. univ. dr. Ion Anghel – președintele Societății Române de Drept European și decan onorific al FDSA, jr. Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște, Doru Lucian Tudor – președintele Camerei Notarilor Publici Ploiești, Dănuț Cărpiniș – președintele Secției Penale din cadrul Tribunalului Dâmbovița.

Toți invitații de seamă care au luat cuvântul au ținut să mulțumească organizatorilor pentru implicare, pentru eforturile depuse în coordonarea evenimentului.

În cadrul conferinței au fost organizate și două workshop-uri tematice: unul dintre acestea a fost dedicat domeniului diplomației, propunându-și să celebreze personalitatea regretatului profesor al facultății – ambasadorul Aurel Preda Mătăsaru, organizat în colaborare cu Asociația Română de Politică Externă și Asociația Ambasadorilor din România. Al doilea workshop a fost dedicat dezbaterii unei problematici foarte actuale – violența domestică și violența de gen. Acesta a fost organizat în colaborare cu Poliția Locală Târgoviște și Uniunea Națională a Direcțiilor de Poliție Locală din Spania (UNIJEPOL), beneficiind de prezența președintelui UNIJEPOL, Pascual Martínez Cuesta și a responsabilului cu politicile legate de violența de gen și violența domestică, José Angel Rubial Pérez, care sunt, totodată, și cadre didactice universitare.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.