December 3, 2022
News Ticker

ALDE Dâmboviţa susține continuarea guvernării! Am decis o recalibrare a relației cu PSD!

Ionel Petre

ALDE va continua să fie parte a actualei coaliţii de guvernare, a declarat miercuri preşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

Am decis o anumită recalibrare a relaţiei cu PSD pentru ca viitorul coaliţiei să fie asigurat. Toţi colegii au plecat de la premisa că e nevoie de stabilitate politică. Am solicitat şi un vot în privinţa continuării colaborării în cadrul coaliţiei şi la Guvern cu PSD şi votul a fost covârşitor în favoarea acestei soluţii, s-au înregistrat doar două abţineri. (…) Am decis să continuăm să fim parte a actualei coaliţii. (…) Vom continua şi guvernarea“, a anunţat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic Central al ALDE.

Organizaţia ALDE Dambovita a susţinut, prin vot, continuarea Guvernării, prin preşedintele organizaţiei, membru în biroul politic central, Ionel PETRE. „Am expus viziunea noastră privind colaborarea şi în teritoriu pe criterii de onestitate şi parteneriat corect cu PSD plecând de la premisa că doar având la bază respectul reciproc şi o bună comunicare putem să avem o legătură care să ducă la rezultatele dorite. În caz că se va continua cu ALDE ca fratele mai mic şi vitreg al marii familii, a cărui menire este doar să ajute la nevoie, atunci trebuie luate măsuri imediate de sancţionare a colaborării

Nu vreau să intru în detalii, dar ceea ce s-a întâmplat o bună bucată de vreme, ALDE a avut o atitudine foarte corectă, onestă, solidară în coaliţia de guvernare, au fost însă situaţii când am fost puşi în faţa unor decizii deja luate şi din dorinţa de solidaritate a trebuit (…) să promovăm acele măsuri în condiţiile în care, probabil, sesizam că sunt anumite puncte nevralgice“, a explicat Tăriceanu la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional ALDE.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1