June 6, 2020
News Ticker

Caravana Smart City a venit la Târgoviște! După Sibiu, Cluj – Napoca, Buzău si Bacău

După Sibiu, Cluj-Napoca, Buzău și Bacău, Caravana „Smart City” a ajuns și la Târgoviște! Este vorba despre un program național de promovare a proiectelor, produselor și serviciilor Smart în orașe, organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și desfășurat sub Înaltul Patronaj al Guvernului României și al Ministerului Energiei.

Mulțumesc pentru participarea la eveniment domnului deputat Corneliu Ștefan, doamnei deputat Carmen Holban, doamnei subprefect Mureșan Florina, domnului Ivanoff Ivan Vasile, secretar al județului Dâmbovița, domnului prorector al Universității “Valahia”, Corneliu Sălișteanu, precum și celorlalți invitați care ne-au onorat cu prezență.

A fost o dezbatere interesantă, cu accent pe soluțiile de eficientizare a actului administrativ și de interacțiune cu societatea civilă.

Conceptul de Smart City are numeroase aplicații în cadrul proiectelor accesate de către administrația publică locală târgovișteană, mai ales pe zona de transport public sau de eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgoviște.

Tot legat de acest subiect, în cel mult 3 săptămâni, târgoviștenii vor avea la dispoziție propria aplicație de raportare a incidentelor astfel încât să fie facilitată transmiterea continuă și structurată a informațiilor dinspre cetățeni spre administrația publică și invers. Concret, se vor putea raporta foarte multe tipuri de incidente, indiferent că ne referim la deșeuri, iluminat public, salubritate, câini fără stăpân, parcuri și zone verzi, subiecte care țin de poliția locală, etc.

De remarcat că utilizatorul care a făcut sesizarea va fi informat de starea incidentului raportat, pe măsură ce statusul acestuia se modifică în cadrul activității de soluționare.

Folosind această tehnologie, Primăria Târgoviște va putea în plus anunța cetățenii prin notificări și localiza pe o hartă orice lucrare sau investiție, precum și aspecte care țin de înreruperea furnizării unei utilități, accidente rutiere, etc.

Aplicația va avea și un modul de promovare turistică, va putea fi descărcată din Magazin Play sau App Store, iar autentificarea se va face pe baza numărului de telefon.

Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1