August 23, 2019
News Ticker

Liderul ALDE, Călin Popescu – Tăriceanu: “Fiii securiştilor noştri să nu devină securiştii copiilor noştri!”

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu: „Am credința că pentru a întreprinde ceva concret și bun, pentru a repara o nedreptate, trebuie în primul rând să stăm de vorbă cu victimele acelei nedreptăți. În cele trei decenii scurse de la revoltă, în afara aniversărilor, nu prea a stat nimeni de vorbă cu voi. Dar am făcut-o și atunci când am fost prim – ministru și o fac și acum și o voi face și în viitor. Măcar atât pot să fac pentru voi.

Ați fost și sunteți oameni extraordinar de curajoși, al căror exemplu mă motivează și pe mine în lupta cu Securitatea și sistemul ei, atât de influent din păcate încă în România, prin moștenitorii și complicii ei. Și nu e o promisiune aceasta, este un adevăr. Pentru că văd aici adunați foarte mulți oameni maturi, foarte mulți cei care sunteți la vârsta a treia, dar și foarte mulți tineri.

Vreau să vă spun în încheiere ceva. Că împreună putem și trebuie să reușim ca fiii securiștilor noștri să nu devină securiștii copiilor noștri! Acesta este legământul pe care îl fac împreună cu dumneavoastră, pentru o Românie liberă și democrată! Pentru o Românie ferită de abuzuri, pentru o Românie în care votul fiecărui cetățean contează împotriva statului paralel și a abuzurilor acestora”.

Discursul integral al liderului ALDE de la „Marșul demnității” de la Brașov: https://alde.ro/…/calin-popescu-tariceanu-la-marsul-impotr…/

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.