April 27, 2024
News Ticker

Târgovișteanca Sorana Cîrstea, victorie de senzație la Masters – ul de la Madrid

Sorana Cîrstea a făcut un meci minunat la Madrid și s-a calificat în turul secund la Mastersul de 1000 de puncte patronat de Ion Țiriac, după ce a trecut de una dintre favoritele din Spania, Madison Keys.

Scorul a fost 3-6, 6-4, 6-1, dupa o ora și 45 de minute de joc.

Primul set a fost unul controlat din primul minut și până la ultimul de sportiva din SUA, locul 14 mondial și favorita 13 în Spania, fosta finalista de Grand Slam la US Open. Un 6-3 venit după multe greșeli făcute de Sorana Cîrstea, care a avut mari probleme în special pe serviciul sau.

Dar manșa secundă a fost una în care Sorana și-a revenit, și-a ridicat mult nivelul și, profitând, ce e drept și de multele erori neforțate făcute de Madison, a putut să reintre în joc.

La capătul a 43 de minute, Sorana Cîrstea ridica fericită brațele în aer și trimitea partida într-un decisiv poate nesperat la scorul de 6-3, 3-3, imediat după ce Keys făcuse rebreakul de după 2-3.

Pentru Cîrstea era al 10-lea meci din ultimele 12 care se încheia în set decisiv.

Și a fost un set decisiv cu o singură jucătoare aflată pe teren, e vorba de fosta sfertfinalista de la Roland Garros din 2008, Cîrstea, născută la Târgoviște, actualmente 93 WTA, care nu i-a dat nicio șansă sportivei din America.

A fost 6-1, iar partida s-a terminat după aproape două ore de joc, urmând ca în turul II Sorana să dea piept cu Caroline Garcia din Franța, o adevărată revanșă pe care o putem lua în fața Hexagonului după eliminarea României în semifinalele Fed Cup.

sursa: ziare.com / foto Twiter – Sorana Cîrstea

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1