August 23, 2019
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, la Catedrala din Târgoviște

Numeroși credincioși din Târgoviște, au participat la Catedrala din Târgoviște, la Sfânta Liturghie, săvârșită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, de preoți și de diaconi, cu ocazia marelui praznic al Intrării Domnului în Ierusalim, duminică, 21 aprilie 2019.

   În cadrul sfintei slujbe, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot pe tânărul diacon, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, drd. Dinu Mihail Liviu, pe seama Parohiei Șerbănești.

   În cuvântul Său, Mitropolitul Nifon a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Floriilor pentru viața noastră duhovnicească, ca îndemn la renaștere și la înnoire, arătând semnificațiile profetice ale acestui eveniment ce simbolizează, din punct de vedere eshatologic, intrarea în Ierusalimul ceresc, faptul că Dumnezeu pătrunde cu puterea iubirii Sale milostive în inimile noastre, precum și peste tot în lumea Sa. Smerenia de care a dat dovadă Domnul Hristos, la intrarea în Cetatea Sfântă se constituie într-un imbold la solidaritate și într-ajutorare, la comuniune și la iubire pentru a da mărturie credibilă contemporaneității despre speranța noastră creștină.

   La final, Înaltul Ierarh a binecuvântat ramuri de salcie și de măslin, ce apoi au fost dăruite celor prezenți. Ele au fost trimise, în dar, de fii ai acestor locuri plecați în Spania, ca simbol al al aprecierii și solidarității cu cei rămași în țară.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.