August 23, 2019
News Ticker

Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei: “Dumnezeu pătrunde în orice inima!”

Intrarea Domnului în Ierusalim și intrarea Lui în inimile noastre!
Sărbătoarea de azi ne prezintă un eveniment petrecut cu puțin timp înainte de începutul pătimirii Mântuitorului Iisus Hristos, ne arată că nu este niciun loc, indiferent cât de puternic sau măreț, ori neînsemnat, în care Dumnezeu să nu intre cu puterea Sa înnoitoare!
Apoi, adevărata măreție nu este dată de faima omenască, de ziduri și de cetăți, de locuri ale gloriei pământești, ci de prezența lui Dumnezeu care schimbă și transformă.
Sărbătoarea Floriilor ne arată că Dumnezeu pătrunde în orice inimă, oricât de împietrită ar fi ea și aduce bucurie, pace și lumină. El intră în cele mai adânci cotloane ale sufletului nostru și este Singurul aducător al bucuriei autentice!
În același timp, trebuie să luăm aminte și să fim statornici în alegerile noastre, deoarece vedem în sărbătoarea de azi mulți oameni care-L aclamă pe Iisus, dar care la nici câteva zile vor striga răstignește-L! Nestatornicia, ușurința cu care ne părăsim certitudinile și lipsa de fidelitate față de oameni și principii, ne arată că adevărata apreciere o avem, nu în popularitatea omenească, ci în inima lui Dumnezeu, Cel ce ne vede așa cum suntem în realitate!
Să intre Domnul în inimile noastre, să le transforme și să nu mai plece niciodată!

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.