September 18, 2019
News Ticker

ITM Dâmbovița! Inspectorii de muncă, peste 130 de controale efectuate

În cursul lunii februarie 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 137 controale în urma cărora 13 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 71.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, refuzul angajatorului de a înregistra demisia salariatului, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 13 persoane muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă în domeniile: comerț, panificație, coafură și alte activități de înfrumusețare, activități poștale și curierat.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 74 controale efectuate, 148 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 60 angajatori sancționați, 153 sancțiuni contravenționale.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.