March 29, 2024
News Ticker

Profesorul Mircea Nicolae: “Complexul Turistic de Nataţie e impresionant, oraşul e mult schimbat în bine!”

De numele lui Mircea Nicolae se leagă ultimul trofeu național obținut în ultimele două decenii de o echipă dâmbovițeană. Cu Mircea Nicolae și Nicu Croitoru pe banca tehnică, juniorii mari de la CSȘ Dâmbovița Nucet câștigau titlul național la fotbal, în anul 1999, la Năvodari. Între timp, profesorul Nicolae s-a stabilit în Belgia, alături de familie, una de sportivi. Soția, Simona, a practicat baschet la nivel înalt. Fiul, Alexandru, este handbalist, iar mezina, Sophia, se numără printre cele mai bune junioare ale Belgiei la tenis. Revenind la Târgoviște, într-un scurt concediu, Mircea Nicolae a ținut în mod special să viziteze Complexul Turistic de Natație, despre care a auzit multe lucruri frumoase. L-am primit cu bucurie și i-am prezentat în detaliu locația.

„În Belgia nu am văzut un complex așa de mare și frumos ca cel din Târgoviște!”

Care este prima impresie, după ce ați vizitat Complexul Turistic de Natație Târgoviște?

– Eu l-am văzut pe Internet, vara, și arăta extraordinar de bine. Acum, vizitându-l, este impresionant! Mi-a plăcut ideea de a organiza multe competiții, evenimente. De exemplu, am apreciat foarte mult acel triatlon, în care ați angrenat sportivii și antrenorii de la atletism. Trebuie aduși cât mai mulți copii să facă sport, indiferent că este înot, fotbal, baschet, tenis, ciclism, role, orice formă de mișcare e binevenită. În zona unde locuiesc eu în Belgia, este un singur bazin olimpic, însă fiecare orășel are piscină acoperită. De exemplu, Charleroi are 17 comune arondate și fiecare deține o astfel de piscină. Se organizează frecvent concursuri de înot și sunt mulți români care participă. Ai două soluții: practici înot de plăcere sau practici înot de performanță. Dacă o alegi pe a ultima, primul antrenament este dimineața la ora 7.00, iar al doilea la ora 16.00 sau la 17.00. De fapt, bazinul este non stop plin de copii. Dimineața vin cei de la performanță, apoi apar școlarii, revin cei de la performanță, iar seara este ocupat bazinul de cluburile mai mici, care lucrează la nivel de inițiere. Elevii merg cu școala la bazin o dată la două săptămâni, prin contribuția lor, și se simt extraordinar de bine. În Belgia eu nu am văzut un complex așa de mare și frumos ca cel din Târgoviște, însă acolo sunt multe piscine și terenuri sintetice.

„Acasă am găsit parcări frumoase, aranjate, clădiri noi, curățenie pe străzi”

Cât de important credeți că este acest obiectiv turistic de agrement și relaxare pentru comunitate?

– Cel mai important. Am înțeles că alături se fac un parc și un teren de fotbal cu suprafață sintetică. Era momentul să se construiască și un teren de antrenament de calitate, știți foarte bine în ce condiții se desfășoară de atâția ani pregătirile în spatele stadionului de la Chindia.

Cum ați regăsit orașul?

– E mult schimbat în bine, din toate punctele de vedere, progresele sunt evidente. Am văzut parcări frumoase, aranjate, clădiri noi, curățenie pe străzi. Mă tentează să revin acasă, dar nu imediat, acum sunt copiii la școală și sunt legat puțin de fetiță. Să vedem dacă o să urmeze performanța în tenis, trebuie să stau tot timpul în spatele ei. Marea mea dorință este să văd un meci al fetiței mele la Roland Garros, iar eu să fiu prezent în tribună.

„Sper să promovăm în Liga 1, să facem acest pas către elita fotbalului românesc!”

Cum este văzut sportul românesc acolo? Cum este percepută România în Belgia?

– Sportul românesc e văzut bine, conaționalii sunt văzuți bine, știe toată lumea că românii sunt muncitori.

Urmăriți evoluțiile echipelor târgoviștene de fotbal, de baschet, de volei?

– Pe toate, în special pe ale Chindiei. Sper să promovăm în Liga 1, să facem acest pas către elita fotbalului românesc.

Ce le transmiteți celor care vă cunosc și vă apreciază?

– Multă sănătate! Și le mai spus că Mircea Nicolae face bine, se apropie de 50 de ani, e sănătos, merge la serviciu, la sală și se ocupă de educația copiilor. O viață frumoasă le doresc tututor!

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1