March 29, 2024
News Ticker

DSP Dâmboviţa! Află situaţia virozelor respiratorii şi a gripei

În această perioadă s-a înregistrat un număr total de 836 de viroze respiratorii. Dintre acestea, 725 au fost cazuri de IACRS, cu 9 internări şi 138 au fost pneumonii, cu 22 cazuri internate.

Tot pentru acest interval, s-a primit confirmarea unu caz de gripă tip A pdm 009, diagnosticat la o persoană de sex feminin în vârstă de 74 de ani.

Reamintim populaţiei că gripa este o boală acută infecţioasă foarte contagioasă, care se transmite pe cale aeriană (direct prin tuse sau strănut şi indirect prin obiecte proaspăt contaminate) şi care se manifestă prin simptome respiratorii şi fenomene toxice generale, putând evolua uneori spre forme grave.

De aceea, D.S.P Dâmboviţa recomandă tuturor persoanelor să respecte regulile de igienă personală şi colectivă şi să se adreseze medicului de familie la primele semne de boală (febra 39-40 Grade Celsius, frisoane, cefalee, dureri musculare, astenie fizică, congestionarea faringelui, răguşeală până la afonie, tuse frecventă uscată obositoare, inapetenţă, greţuri, vărsături).

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1