May 30, 2020
News Ticker

Investiţie de 12 milioane lei! Parc de 50.000 mp lângă Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte

Daniel Cristian Stan

După investițiile care vizează construirea parcului de la UM Gară și a Skatepark-ului din zona parcului Chindia, administrația locală târgovisteană a depus în vederea finanțării și cel de-al treilea proiect care are în vedere extinderea spațiului verde al municipiului Târgoviște.

Astfel, în vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi construit un parc. În cea mai parte parte, noua investiție presupune amenajarea unui spațiu verde generos, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.

În plus, parcul va fi dotat și cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi. Parcul va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Valoarea totală a investiției este de 11.664.120,71 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2. În total, în cadrul celor 3 proiecte amintite, suprafața verde a orașului nostru se va mări cu peste 70.000 mp”, a mărturisit Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgovişte.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1