May 26, 2019
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviştei! Mitropolitul Nifon, la Parastasul de 1 an al Regelui Mihai


Ca delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhului României, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, a participat, la Curtea de Argeș, la parastasul de un an de la trecerea la cele veșnice a Majestății Sale, Regele Mihai I al României.

După o scurtă evocare a Regelui Mihai I de către Mitropolitul Nifon, slujba de pomenire a fost săvârșită de către Înaltpreasfinția Sa, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox al Europei Occidentale și Meridionale și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Mușcelului, în Catedrala Eparhială istorică de la Mânăstirea Curtea de Argeş, iar apoi a fost rostită o rugăciune la mormântul Regelui, în pridvorul noii Catedrale arhiepiscopale și regale,cu hramurile Sfânta Muceniță Filofteia și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

La ceremonie, au luat parte M.S. Margareta, custodele Coroanei, şi A.S.R. Principele Radu, dar şi membri ai Familiei Regale, împreună cu numeroși credincioși.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.