May 27, 2019
News Ticker

ISU Basarab I Dâmbovița! Incendiu la o hală de producție piese de mobilier din Târgoviște

Ieri seară, în jurul orei 17:30, la o hală producţie piese de mobilier din mun.Târgovişte a izbucnit un puternic incendiu, acesta fiind anunţat, prin apel 112, în dispeceratul integrat ISU-SAJ.

La sosirea pompierilor, incendiul era generalizat atât la acoperişul construcţiei, cât şi în interiorul acesteia (la hala de producţie/depozitare şi sediul administrativ).

Intervenţia a fost una foarte dificilă şi de durată din cauza cantităţii foarte mari de materiale combustibile, a fumului dens degajat, ţinând cont şi de faptul că operaţiunile s-au desfăşurat în condiţii de vizibilitate redusă.

În urma incendiului au ars: acoperişul construcţiei pe o suprafaţă de cca.1700 mp, materiale textile/imitaţie piele, produse finite (canapele), spumă poliuretanică, vatelină, material lemnos şi PAL, utilaje producţie, două centrale termice şi alte bunuri folosite în procesul de producţie.

Se pare că incendiul a izbucnit în urma efectuării unor operaţiuni de sudură, fără respectarea normelor, aceasta fiind cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la faţa locului.

Pe lângă lichidarea incendiului, obiectivul principal al forţelor de intervenţie a fost protejarea obiectivelor situate în imediata vecinătate. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca acest eveniment să nu se transforme într-un dezastru, salvând din calea flăcărilor două ateliere de producţie şi un autoturism (de la obiectivul afectat), locuinţe ale cetăţenilor, o staţie de distribuţie gaze naturale, o fabrică de mobilă, mai multe ateliere de prelucrare primară a lemnului (gatere cu depozite de material lemnos), un imobil P+2 şi o hală metalică.

Forţele şi mijloacele cu care s-a intervenit pentru lichidarea incendiului au fost următoarele:

  • 17 autospeciale de stingere (11 de la ISU Dâmboviţa, două de la ISU Bucureşti-Ilfov, două de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Târgovişte şi două de la Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al OMV-Petrom)
  • 3 platforme de lucru la înălţime (una de la ISU Dâmboviţa şi două de la ISU Bucureşti-Ilfov)
  • 100 de pompieri militari şi civili.

Ca măsură de siguranţă, pentru preîntâmpinarea reaprinderii incendiului, un echipaj de intervenţie a rămas pe timpul nopţii la locul evenimentului, acţionând pentru stingerea micilor focare existente şi înlăturarea efectelor incendiului, acesta fiind retras astăzi, în jurul orei 10:30.

Pentru protejarea populației posibil a fi afectată de fumul rezultat din incendiu, IGSU a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Zona de transmitere a cuprins celulele de telefonie mobilă din municipiul Târgovişte.

Mesajul a fost urmatorul: Incendiu fabrică de mobilă cu degajări mari de fum. Pentru asigurarea protecţiei, rămaneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor! DSU/IGSU

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.