May 27, 2019
News Ticker

Participă şi TU la guvernarea Târgoviştei! 1,2 milioane lei/an pentru bugetare participativă

Și Municipiul Târgoviște va intra în rândul unităților administrativ-teritoriale din România care vor permite participarea reală a cetăţenilor la guvernarea oraşului, aceştia putând decide în mod direct cum se va cheltui un procent clar definit în acest sens din bugetul de investiţii.

Concret, în bugetul pe anul viitor, va fi stabilită o sumă care va fi utilizată pentru finanțarea proiectelor de interes public iniţiate de cetăţeni prin implicarea lor directă în procesul de bugetare participativă.

Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 1.200.000 lei/an bugetar, iar valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 400.000 lei, inclusiv TVA.

Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sunt în administrarea Municipiului Târgovişte:

  1. Infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale;
  2. Amenajare de spații verzi și locuri de joacă;
  3. Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei;
  4. Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.);
  5. Infrastructură culturală;
  6. Infrastructură socială;
  7. Infrastructură de sănătate;
  8. Digitalizare;

Anual, în urma derulării procesului de bugetare participativă, vor fi selectate 3 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli pentru acel exercițiu bugetar.

Persoanele care doresc să propună proiecte trebuie să aibă domiciliul în Municipiul Târgovişte și să se înscrie în platforma online dedicată bugetării participative. În acest sens, cetățenii interesaţi trebuie să îşi creeze un cont de utilizator în platforma online.

Pentru a participa la vot, cetățenii interesați trebuie să îşi creeze un cont de utilizator în platforma online sau să se logheze prin contul rețelei de socializare www.facebook.com.

În ședința ordinară a Consiliului Local Târgoviște din această lună, vor fi supuse aprobării atât măsurile pentru implementarea procesului de bugetare participativă la nivelul Municipiului Târgoviște, cât și Regulamentul privind modul de derulare a acestei proceduri”, a mărturisit Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgovişte.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.