May 27, 2019
News Ticker

Liderul PMP, deputatul Eugen Tomac: “Prioritatea zero a României este infrastructura!”

Astăzi, prioritatatea zero a României este infrastructura. Avem nevoie de autostrăzi de-a lungul întregii țări și ele trebuie construite cât mai rapid.

Actualul Guvern nu este în stare să prioritizeze utilizarea resurselor financiare, prin urmare este esențial să punem un pic de oridine în haosul din administrație. Pentru ca lucrurile să funcționeze, iar termenele să fie respectate în ceea ce privește construirea de autostrăzi, soluția este crearea unei companii de stat pentru fiecare tronson de autostradă. Aceasta va avea o singură sarcină, precisă, nu zeci de proiecte începute și abandonate, așa cum se întâmplă în prezent.

De aceea, propunerea PMP este înființarea companiei “Autostrada București-Brașov” care va prelua proiectul de la CNAIR și îl va dezvolta cu resurse de la Uniunea Europeană în maximum 3 ani.

Este nevoie de un corp de profesioniști care să lucreze și în trei ture dacă este nevoie pentru a reuși atragerea fondurilor necesare și implementarea proiectului cât mai rapid. România s-a angajat că va construi această autostradă cu bani de la Uniunea Europeană, așa cum a fost construită deja porțiunea București-Ploiești.

Astăzi am semnat pentru acest proiect de lege, pe care îl vom promova intens. Vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a convinge clasa politică de eficiența acestei soluții.

Sunt convins că dacă această lege va fi adoptată, până în 2021 vom avea autostrada finalizată până la Brașov.

Urmează ca și pentru celelalte proiecte mari de infrastructură să propunem aceeași soluție.

Deputat Eugen Tomac – președinte PMP

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.