March 19, 2024
News Ticker

Ionuț Ghibanu, vicar eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei: “Bucuria vieții stă în mereu noile începuturi!”

Viața noastră este o frumoasă poveste scrisă de Creator cu mâna fiecăruia dintre noi, cu accente mai pronunțate sau mai delicate, cu lumini și umbre, dar cu măestrie, eleganță și realism. Ne trăim existența între poveștile realiste sau iluzorii, triste sau vesele, profunde sau supreficiale, adesea, în funcție de sensibilitatea, abilitatea sau disponibilitatea de a-L lăsa pe Marele Povestitor să ne îndrume pașii pe cărarea plină de suspans, provocări și obstacole ale existenței.
Dacă privim mai cu atenție, vedem că povestea vieții noastre este de fapt o înlănțuire de povești, care încep și se termină în ritmul atașamentului față de o perspectivă sau alta.
Dacă ne-am furișa undeva, deasupra timpului, am putea vedea că fiecare poveste are dramatismul, complexitatea, frumusețea, dar mai presus de toate morala ei, lecție de viață pe care o înțelegem sau nu și de aceea, uneori episoadele vieții sunt repetitive!
O poveste se termină și alta începe cu rapiditate, fără a-ți lăsa timp de lamentare, bucurie, nostalgie sau rememorare. Din fiecare sfârșit izbucnește un nou început, în orice început se vede un capăt, un sfârșit, iar, poveste după poveste, viața ne trăiește sau o trăim, în funcție de cum îi înțelegem ritmul, de cum ne adaptăm naturaleții ei și de cum știm să-i învățăm lecțiile.
Din sfârșit, prin sfârșituri, în din nou, în noi începuturi, prin începuturi, spre noi povești!
Viață, poveste, sfârșit și începuturi, toate dau culoare, dinamism, sensibilitate și mai ales realitate vieții noastre.
Bucuria vieții stă în mereu noile începuturi prin care ne suim spre veșnicul, noul și eternul început. Să sfârșim, începând mereu noutatea surprinzătoare a vieții!

Facebook Comments Box

1 Comment

  1. Săracul om bogat ….vorba aia să faci ce zice popa nu ce face popa, că de lecții sunteti buni, dar ați stat laolalta cu toții când a fost vorba de interes.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1