April 24, 2019
News Ticker

DSP Dâmbovița! Aproape 48.000 de doze vaccin antigripal, repartizate de la Ministerul Sănătății


Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a primit  şi a început distribuţia în teritoriu a vaccinului antigripal. Pentru sezonul epidemic 2018-2019, Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului nostru 47220 de doze de vaccin antigripal, disponibile în 4 tranşe şi anume:

  • tranşa I – 4240 de doze;
  • tranşa a doua – 4100 de doze;
  • tranşa a treia – 24000 de doze;
  • tranşa a patra – 14880 de doze.

Ca în fiecare an, campania de imunizare antigripală se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, personalul medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Controlul Bolilor.

Din ultimele raportări efectuate în cadrul monitorizarii  infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Dâmboviţa nu au fost diagnosticate cazuri de gripă, dar  numărul infecţiilor respiratorii  îşi continuă trendul ascendent, comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară.

Reamintim populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor persoanelor care intră în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire, să solicite vaccinul gratuit.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.