April 24, 2019
News Ticker

Ionuț Ghibanu, vicar eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei: “NU mă voi implica în lupta politică!”


PENTRU OAMENI ȘI VREMURI, FRUMUSEȚE ȘI ADEVĂR!
Curgerea timpului îți dăruiește adesea să cunoști frumusețea omului, nefalsificat de măști, interese și răutate. Vezi reflectată acea strălucire a Creatorului pe chipurile pline de lumină ale semenilor cu care mergi pe același drum.
În spațiul nostru public, mulți au impresia că Biserica e o corabie în derivă, uitând că ea a navigat și prin ape tulburi și prin ape liniștite, iar de două milenii trece peste ideologii, doctrine, utopii și iluzii de tot felul cu puterea curajului dat de bucuria iubirii dumnezeiești. Nu cu răutate, nu cu răzbunare, ci cu puterea de reconciliere, unitate și armonie la care invită și astăzi, dar cu o viziune comună clădită pe dreptate, pace, adevăr și corectitudine.
Tocmai de aceea, pentru a clarifica anumite informații apărute în spațiul public, afirm cu tărie:
NU MĂ INTERESEAZĂ VREUN POST DE EUROPARLAMENTAR! NU MĂ OCUP DE ÎNREGISTRĂRI, CI DIMPOTRIVĂ, EU AM FOST PRIMA VICTIMĂ A LOR! NU MĂ VOI IMPLICA ÎN LUPTA POLITICĂ! NU ACEASTA ESTE MENIREA MEA!
Asist, însă, cu tristețe la spectacolul mediatic din zilele noastre și mă rog Bunului și Milostivului Dumnezeu să păzească acest județ de ceea ce ar putea să se abată asupra lui!
Cei care vor să implice în continuare Biserica în diverse acțiuni ar trebui să citească, din nou, ceea ce am scris de curând:

DEZINFORMARE, DIVERSIUNE, FOLOSIREA BISERICII ȘI LIPSA DE ARMONIE

Cu tristețe, constat că, în aceste zile ce au urmat după Referendumul recent, sunt unii care și-au făcut un obicei din a dezinforma, folosind Biserica în diferite conflicte, aparente sau adevărate sau încercând să stârnească unele.
Se creează scenarii, se fac presupuneri, se încearcă învrăjbirea unora împotriva altora, fără vreun suport real. Se fac speculații cu privire la diverse înregistrări sau cu privire la susținerea unora în diverse poziții publice.
Sunt diversiuni create să abată atenția de la problemele reale ale societății in care trăim și de la misiunea pastorală a Bisericii mai cu seamă pe tărâm social-filantropic și educational. Ar fi de preferat ca toată această energie să fie investită în creșterea solidarității și a unității, a comuniunii, armoniei și a prosperității comunității noastre locale, de care avem atâta nevoie.
Reiterez apelul meu la bună înțelegere, adevăr și coalizare spre bine, spre mai bine și frumos!
Să dăm speranței de unitate, armonie, bună înțelegere și pace o șansă!

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.