March 29, 2024
News Ticker

PMP a strâns 1 milion de semnături pentru campania Alegerea Primarului în 2 tururi de scrutin

Partidul Mișcarea Populară (PMP) vrea revenirea la scrutinul în două tururi pentru alegerea primarilor, inițiativa pentru care a strâns un milion de semnături. Dacă nu trece de Parlament, PMP îi cere președintelui Iohannis convocarea unui referendum.

“Peste un milion de români au semnat pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi (…) Am văzut în 2012, în 2016, primari aleși cu sub 10% din numărul total de alegători, care gestionează resursele unei comunități. Vom merge cu acest mesaj în Parlament.

Legea cu privire la modificare Legii 115/2015 privind alegerea administrației publice locale a fost depusă de PMP încă din 2016. Această inițiativă legislativă a fost adoptată de Senat, deci legea cu privire la alegerea primarilor în două tururi a trecut de Senat.Acum vom merge cu cele un milion de semnături în Parlament, pentru a le cere și deputaților să voteze revenirea la alegerea primarului în două tururi”.

În cazul în care partidele vor ignora acest mesaj transmis de peste un milion de români care au semnat pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi, mesajul lor nu va rămâne doar în Parlament (…) vom transmite acest mesaj Președintele României.

Președintele României are, în baza art. 90 din Constituție, prerogativă că după consultarea Parlamentului poate cere poporului să-și exprime prin referendum voința cu privire la probleme de interes național și noi credem că revenirea la alegerea primarului în două tururi este un subiect de interes național. Cu rugămintea de a convoca un referendum, pe data de 26 mai 2019, odată cu alegerile europarlamentare, pe acest subiect, dacă trebuie sau nu să revenim la două tururi”.

PNL în mod sigur susține revenirea la alegerea primarului în două tururi și am discutat acest subiect cu dl Orban, sigur și USR-ul și m-a asigurat și dl Vosganian că ALDE va vota pentru alegerea primarului în două tururi. În PSD apele sunt împărțite”

 

Eugen Tomac -Președinte PMP

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1