June 4, 2020
News Ticker

Liderul PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, precizări despre înregistrări: “Sunt îngrijorat de calitatea actului de guvernare!”

Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD, a făcut o serie de precizări, astăzi, la Palatul Parlamentului, în contextul înregistrărilor apărute în presă…

“”Sunt de 20 de ani în partid. Despre #PSD s-au spus foarte multe lucruri, unele neadevărate, dar care continuă să fie vehiculate în spaţiul public. Niciodată nu s-a spus că acest partid nu ar şti să guverneze. Eu sunt îngrijorat de calitatea actului de guvernare pe unele zone ale guvernării, pentru că sunt şi miniştri foarte buni. Eu cred că toţi am înţeles că este nevoie să îmbunătăţim guvernarea. În scrisoarea publică pe care făcut-o şi am discutat-o în CExN vă aduc aminte că, printre alte lucruri, am spus că este necesară îmbunătăţirea actului de guvernare – o echipă profesionistă care să ducă la îndeplinire toate obiectivele programului de guvernare şi să asigure o prezenţă a României la Consiliul UE foarte bună.

Eu cred că domnul ministru Andruşcă nu este potrivit pentru postul de ministru al Economiei, cred că este datoria noastră să semnalăm această chestiune şi să cerem, ca oameni politici responsabili, îmbunătăţirea actului de guvernare, îmbunătăţire care se poate realiza doar prin oameni cu calităţi profesionale certe! (…) Am explicat aseară, într-o intervenţie telefonică, că sunt lucruri pe care eu le-am spus în întâlnirile cu activul de partid din judeţ, am avut mai multe întâlniri după Comitetul Executiv Naţional (CExN) în cadrul cărora, la solicitarea colegilor mei, le-am dat explicaţiile necesare legat de cele 18 puncte din scrisoare. Ce am spus eu în întâlnirile respective este şi ceea ce am spus şi în CExN. Poate cu o anumită tuşă care a subliniat un anumit tip de comportament. Când am spus despre comportamentul nostru legat de desemnarea doamnei Sevil Shhaideh, am avut în vedere următoarele aspecte: nimeni nu are nimic cu doamna Shhaideh, este un om pe care îl apreciez şi îl apreciază toată lumea. Ceea ce am greşit, în schimb, a fost comportamentul nostru ca lideri politici. Este fără precedent ca un lider de partid să nu-şi anunţe proprii colaboratori care este propunerea de prim-ministru şi am acceptat-o cu toţii…

Ceea ce am spus în şedinţele de la Târgovişte, am spus în CExN. Al doilea lucru, statutul dă dreptul oricărui membru de partid să se exprime cu privire la politica partidului şi cel de-al treilea lucru pe care îl spun foarte exact: atunci când am semnat, de exemplu, scrisoarea mult discutată de presă, nu am pornit de unul singur la drum. În spatele meu se află majoritatea membrilor din organizaţia PSD Dâmboviţa. Şi mai spun o chestiune, l-am văzut pe un coleg mai acum două săptămâni care spunea că eu aş fi acceptat să se întâmple nu ştiu ce înregistrări în sediul PSD. Evenimentul din aceste zile arată că este invers: sunt unii preocupaţi de ce spun eu, de ce gândesc eu.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1