May 30, 2020
News Ticker

Liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, precizări după Referendum: “Poate că noi, clasa politică, avem partea noastră de vină!”

Am asistat în ultimele zile la o serie de declarații cu privire la rezultatele Referendumului. Câteva precizări:

  1. Sunt onorat că am putut să susțin, alături de cetățenii din județul Dâmbovița și de colegii social-democrați, o inițiativă asumată de 3 milioane de oameni. Niciun om politic responsabil și onest nu poate ignora vocea a 3 milioane de oameni. Chiar dacă împărtășesc sau nu orientarea ta politică.
  2. Le mulțumesc celor 124.349 de cetățeni din județul Dâmbovița care s-au prezentat la vot, 90% exprimându-se pentru familia tradițională.
  3. Fiecare cetățean are dreptul la propria opinie, pe care o respect. Dar mai are și datoria de a participa și de a se implica în viața cetății. Regret că majoritatea cetățenilor a preferat, din diverse motive, să nu dea curs invitației de a-și exprima punctul de vedere asupra unui subiect care, din punctul meu de vedere, vizează sănătatea societății și păstrarea identității noastre creștine.
  4. Poate că noi, clasa politică, avem partea noastră de vină. Poate că vina este în altă parte. Dar, în orice caz, referendumul este cea mai democratică și directă formă de implicare a cetățenilor în deciziile cu adevărat importante. Și sunt convins că, din acest episod, cu toții, în mod responsabil si cinstit, vom extrage adevărul, și nu o justificare a rezultatului. Și mai cred că vom lua cele mai bune decizii pentru cetățeni, cu credința de a ne onora promisiunile asumate.
  5. Încă ceva: pentru dreptul de vot, pentru libertatea de exprimare, foarte mulți români și-au sacrificat viața în decembrie 1989. Este și o datorie de a respecta acest drept și acea jertfă.

Senator Adrian Țuțuianu – Președinte PSD Dâmbovița

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1