March 28, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Acțiune pentru prevenirea furturilor din locuință, la Târgoviște

Poliţiştii din cadrul structurii de analiză şi prevenire a criminalităţii şi Poliţiei Municipiului Târgovişte au organizat o campanie de informare a populaţiei cu privire la prevenirea furturilor din locuinţe.

Poliţiştii au distribuit pliante pe care erau consemnate o serie de recomandări pentru evitarea victimizării sau au dat sfaturi direct celor cu care au relaţionat.

Totodată, au atras atenţia cetăţenilor cu privire la asigurarea corespunzătoare şi luarea unor măsuri suplimentare de siguranţă în cazul  apartamentelor situate la parterul blocurilor

Pentru reducerea numărului de infracţiuni de furt, poliţia vă recomandă:

  • Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (Distrigaz, Electrica, etc) decât după ce acestea prezintă legitimaţia de serviciu/ordin de serviciu şi cartea de identitate.
  • Aceeaşi atenţie trebuie să o acordaţi şi celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită rudă aflată în străinătate şi doresc să vă predea un colet sau o sumă de bani, rugându-vă să-i însoţiţi la bancă.
  • Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească  cu dumneavoastră şi să pătrundă în locuinţă cu scopul de a sustrage bani sau bunuri.
  • Nu cumpăraţi obiecte de la persoane care vă abordează la domiciliu sau în preajma zonelor comerciale sub pretextul că le vând la preţuri mai mici decât valoarea reală. Puteţi fi înşelaţi şi să constataţi acest lucru când este prea târziu.
  •  Dacă locuiţi la parter sau la ultimul etaj, nu lăsaţi ferestrele deschise atunci când nu sunteţi la domiciliu.
  • Rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa atunci când lipsiţi de acasă, mai ales pe o perioadă mai mare de timp.
  • Nu postaţi pe reţelele de socializare detalii despre bunurile deţinute sau despre plecările mai lungi;
  • Dacă aveţi suspiciuni cu privire la o anumită persoană, contactaţi poliţistul de proximitate sau, în cazuri urgente apelaţi POLIŢIA la numărul unic de apeluri de urgență.
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1