July 5, 2020
News Ticker

Inspectorii ITM Dâmbovița, peste 100 de controale în domeniul relațiilor de muncă

În cursul lunii august 2018 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 107 controale în urma cărora 22 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 240.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 49 de persoane muncind pentru 16 angajatori, astfel: 21 persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă, 28 de persoane ale căror contracte de muncă nu erau transmise în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare de 220.000 de lei. În luna august, munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: construcții, transporturi auto mărfuri, comerț, confecții textile, restaurante.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 57 controale efectuate, 90 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 53 angajatori sancționați, 4 amenzi contravenţionale aplicate totalizând 20.000 de lei.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1