February 26, 2021
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Peste 700 de sancțiuni contravenționale aplicate

Peste 730 de sancțiuni contravenționale aplicate, 3 infracțiuni constatate, 18 permise de conducere reținute și 20 de certificate de înmatriculare retrase sunt rezultatele obținute de polițiști în urma unei acțiuni organizate pe parcursul zilei trecute

Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale, îndeosebi a infracțiunilor stradale și pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 731 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 184.293 de lei.

Din totalul amenzilor, 673 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 149 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 145 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil și 46 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

Pentru defecțiunile tehnice descoperite la vehicule, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale.

Pentru abaterile comise de bicicliști, pietoni și căruțași, polițiștii au aplicat 90 de amenzi.

Alte 25 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 5 la Legea 171/2010 privind constatarea delictelor silvice.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 18 permise de conducere, dintre care 5 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 5 pentru depășiri neregulamentare și alte 5 pentru neacordarea priorității de trecere.

De asemenea, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare și au fost confiscați 4m³ de material lemnos.

Totodată, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a două vehicule.

Exemple:

Pe DJ 711, pe raza localității Cojasca a fost identificată o societate comercială care executa lucrări la rețeaua de canalizare, creând restricții de circulație și fără a avea avizul poliției rutiere. De asemenea, lucrările nu erau semnalizate corespunzător, iar personalului care efectua lucrările nu i s-a a sigurat echipamentul de protecție.

Societatea comercială în cauză a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002.

De asemenea, un operator de transport marfă a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile H.G 69/2012 după ce a fost depistat în timp ce efectua un transport de marfă fără a deține o copie conformă a licenței de transport.

Alți doi bărbați au fost amendați potrivit prevederilor Legii 171/2010, fiind depistați în timp ce transportau material lemnos fără documente de proveniență.

Totodată, polițiștii au surprins un tânăr, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism carea avea expirată valabilitatea autorizației de circulație provizorie. Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1