February 23, 2019
News Ticker

PMP, mesaj către Ministrul de Interne: “Cucoană, trebuie să pleci! De mână cu șeful Jandarmeriei Române!”


Carmen Dan ne spune că va prezenta azi concluziile. Cucoană, marș afară din Guvernul României! Împreună cu toți analfabeții și slugile lui Dragnea. Cucoană, trebuie să pleci. De mână, cu șeful Jandarmeriei Române.

Concluzia e una singură: oameni pașnici din Piața Victoriei au fost bătuți, fugăriți pe străzi, au suportat gaze lacrimogene ore în șir, grenade lacrimogene, îmbrânceli și o diversiune ca la manualul FSN, gândită să intimideze. Oameni cu mâinile goale rugau să nu mai fie date gaze lacrimogene. Oameni așezați pe jos, pașnici,  rugau să înceteze violențele. Peste toate, incapacitatea de a izola huliganii și faptul că ați aruncat în fața lor jandarmi – femei și jandarmi foarte tineri.

Mai bine de 9 ore de gaze lacrimogene peste o mulțime de oameni pașnici, incapacitatea de a extrage huliganii din mulțime, provocări sistematice, 2 jandarmi lăsați în mâinile huliganilor și salvați de protestatari, zeci de mii de oameni gazați, aproape 600 de răniți, jurnaliști în spital,  zone în care oamenii au fost blocați și nu mai puteau ieși când li s-a făcut rău din cauza gazelor lacrimogene, oameni fugăriți până la 3-4 dimineață pe străzi, o parte refugiați în magazine și scări de bloc.

Afară din Guvernul României! E o rușine fără margini ce s-a întâmplat ieri în București.

Voi nu puteți și nu vreți să guvernați. Voi vreți să supuneți țara și oamenii ei.  Sunteți încă PCR și FSN. Comuniști ați fost, comuniști rămâneți! Ați vrut să călcați din nou oamenii în picioare, ați strivit din nou libertatea și demnitatea. Ați folosit instituțiile statului pentru o diversiune și pentru intervenții violente împotriva a zeci de mii de oameni pașnici.

Ioana Constantin – Secretar general PMP

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.