May 25, 2019
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Siguranța Rutieră – ultima temă a Săptămânii Prevenirii Criminalității


Ultima zi a campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalității, a fost dedicată siguranței rutiere.

Astfel, în cadrul Proiectului „Şcoala siguranţei TEDI”, polițiștii de la prevenire   i-au vizitat pe elevii de la Școala Gimnazială Dragomirești,  împreună cu mascota proiectului, ursul Tedi.

Polițiștii le-au prezentat școlarilor noțiuni de educaţie rutieră, astfel încât aceștia să cunoască semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie și să adopte un comportament preventiv pe drumul publice.

Entuziasmul copiilor a atins apogeul când au fost invitaţi în curtea şcolii, unde îi aşteptau poliţiştii rutieri cu autospecialele.

De asemenea, liceenii Colegiul Național Economic „Ion Ghica” din Târgoviște au avut posibilitatea testării ochelarilor Drager, prin intermediul cărora au trăit reacțiile și consecințele consumului de alcool și droguri.

Pe tot parcursul acestei zile, polițiștii de la rutieră au fost prezenți în unitățile de învățământ din județ, unde au derulat activități preventiv-educative.

Polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație, semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere și au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, școlarii înțelegând necesitatea și importanța respectării normelor rutiere.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.