April 23, 2019
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Activitate educațională în comuna Petrești


La biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Parohia Petrești, Protoieria Titu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor ediției I a Proiectului – Concurs Județean intitulat “Așa Zâmbesc Îngerii! (A. Z. I.)”,.

Proiectul, la care au participat elevi din cinci județe, dar și din Raionul Cahul, Republica Moldova, a avut ca obiectiv promovarea comportamentului filantropic și a non-violenței și a fost coordonat de Pc. Pr. dr. Mihail Iulian Stan, Inspector școlar de Religie, și de doamna Prof. dr. Elena Mosor, Inspector școlar pentru Activități Extrașcolare, fiind rezultatul cooperării fructuoase dintre Școala Gimnazială Petrești – Grozăvești, Parohia Petrești, Primăria Corbii Mari, Școala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu”, nr. 1, Titu, Școala Gimnazială Vizurești, Școala Gimnazială Gratia (Teleorman) și C.P.E.C. Antidrog Dâmbovița. Proiectul s-a desfășurat în perioada 15 noiembrie 2017 -– 21 mai 2018 și a cuprins mai multe activități, cea mai importantă fiind Concursul Județean “Așa Zâmbesc Îngerii! (A. Z. I.)”, pe două secțiuni, cu participare indirectă (creații literare și creații plastice) și o secțiune cu participare directă (realizare de poster cu mesaj în domeniul non-violenței), pentru cele trei cicluri de învățământ preuniversitar.

Premierea s-a desfășurat într-un cadru festiv, cu ocazia hramului bisericii Parohiei Petrești, în prezența preoților invitați, a reprezentanților comunității locale și partenerilor din proiect, însemând peste 450 de persoane.

Ca omagiu adus Marii Uniri, în acest An Centenar, a fost susținut un bogat program artistic, în memoria eroilor neamului. Îmbrăcați în costume naționale, copiii, alături de preoți și de cadrele didactice au evocat momente din istoria și tradițiile neamului nostru, prin poezii, cântece patriotice și populare, precum și prin dansul căluşarilor.

La finalul manifestării, au fost oferite daruri din partea Înaltpreasfinției Sale și a preoților Adrian Din și Silviu-Constantin Drăgan, de la Parohia Petrești.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.