February 21, 2019
News Ticker

Fiți Crucea Rosie! 8 Mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunei Roșii


Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, este un moment de reamintire a celor 7 Principii Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie: UMANITATE, IMPARȚIALITATE, NEUTRALITATE, INDEPENDENȚĂ, VOLUNTARIAT, UNITATE, UNIVERSALITATE. Această dată reprezintă data de naștere a lui Henry Dunant (născut 8 Mai 1828) – fondator al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (C.I.C.R.) – beneficiarul primului Premiu Nobel pentru Pace, părintele Mișcării de Cruce Roșie. Prima Zi Internațională a Crucii Roșii a fost sărbătorită la 8 Mai 1948.

Pentru marcarea acestui eveniment, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița va organiza în data de 8 Mai 2018 incepand cu ora 9,00 pe Platoul Prefecturii din Municipiul Târgoviște un stand de sănătate unde se vor evalua glicemia, tensiunea arterială, se vor efectua consilieri cu privire la adoptarea unui mod de viață sănătos, se vor distribui materiale informative și se vor efectua demonstrații de acordare a primului ajutor.

Tema din acest an pentru a marca Ziua Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie este Zâmbește. Sărbătorim dăruirea și impactul Crucii Roșii și al Semilunii Roșii, valorificând puterea unuia dintre cele mai universale simboluri –zâmbetul, și împărtășind povești pozitive despre schimbare și speranță prin intermediul apelului la acțiune Împarte ce te face să zâmbești.

Un zâmbet este semnul universal al fericirii, mângâierii și împlinirii. Pentru un voluntar, acesta înseamnă o muncă bine făcută. Pentru o persoană afectată de criză, poate însemna că cineva este pregătit și dornic să ajute. Vrem să valorificăm puterea acestui simbol pentru a celebra dăruirea și impactulCrucii Roșii și Semilunii Roșii, precum și al voluntarilor și angajașilor acesteia.

Mesajul oficial al Președintelui Crucii Roșii Române – Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române:

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.