February 21, 2019
News Ticker

Asociația Cultul Eroilor Dâmbovița! Activitate de documentare la Institutul Diplomatic Român


Institutul Diplomatic Român, fondat în septembrie 2005, este o instituţie publică, cu personalitate juridică şi funcţionează în subordinea Ministerului Afacerilor Externe.

Ca rezultat al colaborării dintre Institutul Diplomatic Român şi Arhivele Militare de Stat ale Rusiei a apărut, la editura „Monitorul Oficial”, volumul Prizonierii de război români în Uniunea Sovietică. Documente (1941-1956)”. Volumul cuprinde un număr impresionant de documente inedite care recuperează părţi semnificate de istorie şi memorie a armatei române.   Pentru elaborarea volumului a fost necesară o intensă activitate de documentare în arhivele şi bibliotecile din Federaţia Rusă, activitate începută în anul 2007 şi urmată de un laborios proces de traducere, selecţie şi editare de documente. Editorii acestui volum sunt Laurenţiu Constantiniu, Ilie Schipor şi Vitalie Văratic (coordonator).

Ca urmare a deplasării ing. Nicolae Posta–Vicepreședinte al filialei, la sediul Institutului Diplomatic Român și a întâlnirii cu domnul Dan Petre – Director General, cu doamna Simona Spinaru – Director furnizare expertiză pentru M.A.E. și cu domnul Sorin Ivașcu – Expert, Filiala „Mihai Viteazul” Dâmbovița a primit, ca donație, această carte care a intrat în arhiva filialei. Volumul a fost prezentat și înmânat conducerii filialei în cadrul unei ședințe speciale a Biroului Executiv.

Volumul poate fi studiat, la sediul filialei, de către orice cetățean al județului Dâmbovița, pe baza unei solicitări telefonice prealabile. Program zilnic, de luni până vineri, între orele 10 și 12.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.